Groene Pluim !

Jachtclub Hillegersberg wint Groene Pluim

Rotterdam, 21 september 2015

Jachtclub Groene PluimOp de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jachtclub Hillegersberg bekroond met de “Groene Pluim”. Deze pluim kan worden verdient door horecabedrijven die zich concreet inzetten om te vergroenen en te verduurzamen. De Groene Pluim is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en het Rotterdam Climate Initiative.

Jachtclub Hillegersberg kreeg 8,4 van de 10 punten. Eigenaar Carel Kok behaalde hiermee de hoogste score in de regio en krijgt daardoor de eerste prijs bestaande uit een beeldje in de vorm van een Groene Pluim en een oorkonde.

De verduurzaming van de Jachtclub is het resultaat van een aantal concrete maatregelen. Zonnepanelen produceren ca 14% van het energieverbruik van het restaurant en de haven en er is ca 3500 watt vermogen bespaard door verlichting te vervangen door LED lampen en waar mogelijk op schemerschakelaars aan te sluiten. Het 1,5 jaar geleden voltooide Boathouse is volledig energieneutraal door toepassing van zonnepanelen, LED verlichting, een warmtepomp en intelligente schakelingen. Op het parkeerterrein heeft het bedrijf bovendien een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst.

De maatregelen bij Jachtclub Hillegersberg zijn het resultaat van een samenwerking met Elemental Generation, projectmatig verduurzamer van vastgoed. Elemental Generation levert hiermee een bijzondere prestatie want dit bedrijf zat ook achter de maatregelen die werden uitgevoerd voor de winnaar van de Groen Pluim in 2014. Overigens wordt alle stroom uit de laadpaal op het parkeerterrein van de Jachtclub Hillegersberg in 2015 aangeboden door Elemental Generation.

Wilt u volgend jaar ook een Groene Pluim winnen?  Neem contact op met Elemental Generation via info@elementalgeneration.com.