Groene Pluim !

Jachtclub Hillegersberg meest duurzame horecaonderneming in Rotterdam

Jachtclub Groene PluimJachtclub Hillegersberg is een van de meest duurzame horeca ondernemingen van Rotterdam en omstreken. In 2015 is onze inzet voor onze leefomgeving bekroond met de “Groene Pluim”. Ook sindsdien gaan wij door met investeren in een duurzame bedrijfsvoering.

De Groene Pluim wordt toegekend aan horecabedrijven die zich concreet inzetten om te vergroenen en te verduurzamen en is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en het Rotterdam Climate Initiative.

Jachtclub Hillegersberg kreeg 8,4 van de 10 punten. Eigenaar Carel Kok behaalde hiermee in 2015 de hoogste score in de regio en krijgt daardoor de eerste prijs bestaande uit een beeldje in de vorm van een Groene Pluim en een oorkonde.

De verduurzaming van de Jachtclub is het resultaat van een aantal concrete maatregelen. Zonnepanelen produceren ca 14% van het energieverbruik van het restaurant en de haven en er is ca 3500 watt vermogen bespaard door verlichting te vervangen door LED lampen en waar mogelijk op schemerschakelaars aan te sluiten. Het 1,5 jaar geleden voltooide Boathouse is volledig energieneutraal door toepassing van zonnepanelen, LED verlichting, een warmtepomp en intelligente schakelingen. Op het parkeerterrein heeft het bedrijf bovendien een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst.